Het Amerikaanse onderzoeksbureau ComScore wijst Yahoo aan als website met de meeste unieke bezoekers in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit een onderzoek waarin de bezoeken aan websites vanaf een desktopcomputer gedurende de afgelopen maand december is gemeten.

De laatste tijd lijkt het Yahoo nog niet voor de wind te gaan. Na tegenvallende cijfers in het derde kwartaal van het afgelopen jaar is recentelijk besloten afscheid te nemen van COO Henrique de Castro. Een verslechterde professionele relatie met CEO Marissa Mayer zou hieraan ten grondslag hebben gelegen.

Toch blijkt uit een onderzoek van ComScore dat Yahoo gedurende de maand december 2013 het wat populariteit betreft toch erg goed deed. In de Verenigde Staten stond Yahoo zelfs op de eerste plaats in de lijst van meest bezochte websites vanaf een desktopcomputer. Het aantal unieke bezoekers gedurende die maand bedroeg iets meer dan 195 miljoen. Overigens overtrof Yahoo nipt het bezoekersaantal van Google, dat circa 192 miljoen unieke websitebezoeken kon noteren. De derde en vierde plek werden ingenomen door achtereenvolgens Microsoft en Facebook.


Uit de cijfers van onderzoeksbureau ComScore blijkt dat er in december 2013 in totaal zo’n 224 miljoen unieke bezoekers in de Verenigde Staten vanaf een desktopcomputer waren. Ter vergelijking, het totaal aantal inwoners bedraagt zo’n 317 miljoen. Het aantal mobiele bezoekers is overigens niet meegerekend. Ook blijkt dat nieuwssites, sociale netwerken en zoekmachines toch nog altijd veel bezoekers trekken.