Game-engine Unity heeft aangekondigd dat het in samenwerking met Facebook een nieuwe crossplatform-SDK lanceert waarmee games gemaakt in Unity via het sociale netwerk gespeeld kunnen worden.

Unity deed deze aankondiging op zijn ontwikkelaarsconferentie Unite in Vancouver, Canada. Er staan al enkele games klaar voor Facebook, zoals Shadowgun: Deadzone, Uberstrike en King’s Bounty: Legions from Nival. Deze games zullen dus direct speelbaar zijn op Facebook vanuit de browser.

Met de nieuwe SDK hoopt de ontwikkelaar dat het makkelijker wordt om games te voorzien van sociale ervaringen.

Dit betekent dat gaming op Facebook mogelijk een nieuwe weg in slaat, met veel krachtigere games die vanuit het sociale netwerk – en de browser – speelbaar zijn. Hoewel het soms nodig is nog iets te downloaden, zoals bijvoorbeeld de Unity Web Player, zal het veel minder lang duren om te kunnen spelen.

Ontwikkelaars kunnen terecht op de Unity-SDK-pagina van Facebook om te zien hoe een game naar Facebook overgezet kan worden.

Naast de Unity-SDK voor Facebook brachten de makers achter de game-engine ook nieuwe 2D-tools voor hun engine uit. Deze nieuwe 2D-tools bevinden zich op dit moment nog in de bètafase en zullen in versie 4.3 die in de herfst uitkomt, verschijnen. Nieuw zijn onder meer het eenvoudiger importeren van 2D-assets en een nieuwe, speciale 2D physics engine.