2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Facebook lijkt de concurrentie aan te willen gaan met gaming platform Steam. Techcrunch schrijft dat ’s werelds grootste sociale netwerk met een eigen gameplatform komt. Het werkt samen met game-engine Unity om het platform op te bouwen. Met Unity 5.4 kunnen games straks direct worden toegevoegd aan Facebook en het gameplatform van het bedrijf.

Facebook wil net als steam een applicatie ontwikkelen die je kan downloaden op je pc en waarmee games kunnen worden aangeboden. Het gameplatform moet uiteindelijk ook voor Android en iOS beschikbaar komen. Ontwikkelaars kunnen zich vanaf vandaag tot en met 31 augustus aanmelden voor toegang tot een alfaversie van Unity 5.4, waarmee ze hun games kunnen bouwen en compatibel maken met het platform.

Lange tijd was Facebook een belangrijke speler op het gebied van social gaming. In het vierde kwartaal van 2014 was de omzet van Facebook op dat gebied op z’n hoogtepunt: 257 miljoen dollar. Dat is afgelopen kwartaal gedaald naar 197 miljoen dollar, dus de opbrengsten uit games lopen flink terug.

Tegelijk heeft Facebook nog altijd 650 miljoen gebruikers die minstens eens per maand een spelletje spelen op het sociale medium. Met behulp van het nieuwe platform en de samenwerking met Unity zou men dus vooral marktaandeel terug willen veroveren en nog meer controle krijgen over de manier waarop mensen games spelen. Unity is een veel gebruikte game-engine waar enorm veel populaire games op gebaseerdz ijn.

De concurrentie op de gamingmarkt is overigens moordend. Steam heeft bijvoorbeeld maandelijks 125 miljoen gebruikers. Facebook kan de concurrentie vooral aangaan dankzij zijn gigantische aantal actieve gebruikers op zijn sociaal netwerk.