1 min

Het lijkt erop dat we over een kleine maand opnieuw een Apple-evenement voor de kiezen zullen krijgen. Op 15 oktober zou het Amerikaanse bedrijf weer een persbijeenkomst organiseren, waar onder andere nieuwe iPads worden aangekondigd. De Franse bron van dit nieuws leverde in het verleden zowel accuraat als foutief nieuws over Apple en dus houden we een slag om de arm.

Apple organiseerde op 10 september jongstleden een evenement om de iPhone 5C en iPhone 5S aan het publiek te tonen. iPads bleven toen achterwege en zullen dus apart gepresenteerd worden. De datum voor deze presentatie lijkt nu uitgelekt. Het kan overigens nog weken duren voordat Apple zelf uitnodigingen voor dit evenement de deur uit doet. Voor het evenement op 10 september werden de uitnodigingen precies een week van tevoren verzonden.

Naar verwachting komt Apple met de iPad 5 en iPad mini 2 op de proppen. De iPad 5 zal naar verluidt lichter worden en qua uiterlijk stevig op de schop gaan en meer gelijkenissen met de originele iPad mini vertonen. De iPad mini 2 zal volgens recente geruchten als grootste verbetering een Retina-scherm krijgen.

De kans is groot dat Apple ook een aantal nieuwe Mac-producten zal aankondigen. De MacBook Pro-lijn moet nog een update naar Intel’s Haswell-processor krijgen en dat geldt ook voor de iMacs. Ook de lancering van Mac OS X 10.9 Mavericks, een nieuwe Apple TV en misschien zelfs Apple’s smartwatch staan mogelijk op het programma.