1 min

Eerder werd er door Frank Gibeau, hoofd van EA Labels, aangegeven dat Apple veel geld heeft betaald voor het uitstellen van de lancering van Plants vs. Zombies 2 voor Android. Apple ontkent deze uitspraak echter.

Een financiële tegemoetkoming om spellen exclusief op een bepaald platform uit te brengen kennen we al wel in de game-industrie. Dit is immers regelmatig de gang van zaken bij consoles als de PlayStation 3 en de Xbox 360. Dat het mogelijk ook in de wereld van mobiele games gebeurt, is echter minder bekend.

De reden dat Apple eventueel geld heeft betaald voor de exclusiviteit van Plants vs. Zombies 2 is omdat het spel al wel beschikbaar is voor beide mobiele-besturingssystemen in China. In China wordt de app echter zesmaal zoveel verkocht voor Android-systemen, heeft Gibeau aangegeven. Door te betalen voor exclusiviteit zullen mensen die echt op het spel wachten ervoor kiezen om indien mogelijk de game voor hun iOS-apparaat aan te schaffen.

Apple ontkent echter dat het heeft betaald voor de exclusiviteit van het spel. Eerder gaf Gibeau aan dat er "een vrachtwagen vol geld" betaald was voor het exclusief houden van Plants vs. Zombies 2.

Plants vs. Zombies 2 is inmiddels beschikbaar voor iOS. Het is nog niet bekend wanneer de Android-lancering van het spel in de Benelux plaats zal vinden.