Apple heeft aangekondigd met een aanvullende update voor OS X 10.8.5 te komen. Deze update zou problemen die bij sommige gebruikers zijn ontstaan na de installatie van de meest recente versie van het besturingssysteem moeten oplossen.

Mac OS X 10.8.5 was gemaakt om problemen, die bij de update daarvoor ontstonden, op te lossen. Het ging hierbij onder andere om problemen met de screensaver, netwerken en authenticatie. Ook was er een verbetering voor 802.11ac-ondersteuning doorgevoerd. Door de update kwamen er echter bij een aantal gebruikers andere problemen naar voren. De gebruikers hebben hier melding van gemaakt op de website van Apple.

Het probleem dat het meest is gemeld is betreft het uitvallen van Bluetooth-verbindingen. Hierdoor konden veel mensen geen gebruik meer maken van apparaten die via Bluetooth aangesloten zijn.

Ook werd melding gemaakt van problemen met externe harde schijven. Nadat het systeem in de slaapstand gaat en daarna weer opstart, kon in bepaalde gevallen de harde schijf niet meer opstarten. Hierdoor wordt de harde schijf automatische losgekoppeld en krijgt de gebruiker de melding dat de schijf niet veilig is losgekoppeld.

Met de nieuwe update moeten er een aantal problemen opgelost worden:

  • Het probleem waarbij sommige applicaties geen gebruik kunnen maken van de FaceTime HD camera bij Macbook Air systemen van half 2013.
  • Het probleem waarbij externe harde schijven losgekoppeld worden nadat de computer in slaapstand gaat.
  • Het probleem waarbij de HDMI audio niet meer werkt nadat de computer uit slaapstand komt.
  • Het probleem waarbij bepaalde USB Bluetooth adapters niet meer werken.

Het is nog niet precies bekend wanneer de nieuwe update zal uitkomen, maar naar verwachting zal Apple dit zo spoedig mogelijk willen doen.