De update naar Mac OS X 10.8.5 moet een einde maken aan problemen met de WiFi-verbinding bij gebruik van de 802.11ac-standaard. De update zou naar verluidt klaarstaan om uitgerold te worden.

Apple’s nieuwe MacBook Air’s beschikken over een WiFi-module met ondersteuning voor de nieuwe standaard die onder andere hogere overdrachtssnelheden toestaat, in de praktijk moet de snelheid rond de 50 MB/s liggen. Vooralsnog werd dat echter bij lange na niet behaald, omdat de ondersteuning in OS X nog niet volledig was ingebouwd. Bij gebruik van Windows 8 bleken de snelheden namelijk veel hoger te liggen. Daar komt met de nieuwe update voor OS X 10.8 een einde aan.

Naast deze verbetering zullen ook andere zaken worden verbeterd. Zo wordt een probleem met Mail opgelost waardoor berichten niet goed worden weergegeven en ook een bug die ervoor zorgde dat de screensaver in bepaalde situaties niet opstartte moet tot het verleden behoren.

Als de update beschikbaar wordt gesteld, zal deze vanuit de Mac App Store te downloaden en installeren zijn. Op het moment van schrijven is dat nog niet het geval.