Met een gedwongen naamswijziging in het verschiet, zal er bij de SkyDrive-dienst van Microsoft een handige optie beschikbaar komen voor gebruikers van de clouddienst, in combinatie met Microsoft’s Bing Smart Search binnen Windows 8.1.

Circa een maand geleden kondigde Microsoft aan dat het voor gebruikers van SkyDrive mogelijk zal zijn om te zoeken op een bepaalde tekst in foto’s die op de SkyDrive zijn geplaatst. Dit is mogelijk dankzij de toevoeging van de herkenning van tekst. De gevonden tekst in een foto wordt in de SkyDrive opgeslagen als metadata, evenals bijvoorbeeld de sluitertijd en datum van een gemaakte foto.

Gisteren berichtte Microsoft op de website van SkyDrive (link) dat de zoekfunctie van Bing zal worden geïntegreerd met de mogelijkheid van het zoeken naar een bepaalde tekst in foto’s in Windows 8.1. Hierdoor zal het mogelijk worden vanaf de PC met behulp van Bing Smart Search direct te zoeken naar een specifieke tekst in foto’s die zich in de SkyDrive bevinden.

Op deze manier is het mogelijk nog specifieker naar informatie te zoeken. Zo kan men bijvoorbeeld gaan zoeken naar een duidelijke foto van de eigen auto aan de hand van het nummerbord of de menukaart van een restaurant door de naam ervan in te voeren.

Volgens Microsoft zal deze nieuwe zoekfunctie ook werken bij foto’s die alleen online toegankelijk zijn. De nieuwe zoekfunctie wordt momenteel uitgerold en zal dus spoedig algeheel beschikbaar zijn. Hoelang de naam SkyDrive nog wordt aangehouden in Europa is niet zeker, gezien Microsoft een rechtszaak rond de merknaam heeft verloren.