Microsoft heeft bevestigd dat SkyDrive, de eigen clouddienst, beschikbaar zal zijn op de Xbox One-spelcomputer. De app zal direct bij lancering van de Xbox One beschikbaar zijn.

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat de Xbox One vanaf de lancering gebruik zal kunnen maken van SkyDrive. Tijdens de aankondiging van de Xbox One in mei van dit jaar wilde het bedrijf bevestigen noch ontkennen dat SkyDrive beschikbaar zou komen voor de Xbox One. SkyDrive is al wel te gebruiken op de Xbox 360.

SkyDrive zal op de Xbox One alleen foto’s en video’s weergeven. Dit was eerder ook al het geval bij de Xbox 360. Middels de app wordt het mogelijk om je foto’s en video’s te bekijken op je televisie. Ook kunnen SkyDrive-accounts van vrienden geopend worden zodat je hun foto’s en video’s kunt bekijken.

Foto’s worden op de Xbox One indien mogelijk in Full HD gedownload. Hierdoor kunnen de foto’s sneller gedownload worden van SkyDrive. Mocht de resolutie van de foto hoger zijn dan zal de Xbox One beginnen met het downloaden van de hele foto, op het moment dat er wordt ingezoomd op de foto. In de Xbox One’s Oneguide kan bovendien een channel aangemaakt worden waarin de foto’s te bekijken zijn.