De Chrome-app voor apparaten die op Apple’s iOS draaien blijkt zoekgegevens op te slaan wanneer de incognito-mode is ingeschakeld. Deze mode is om verscheidene redenen juist bedoeld om dit soort zaken tegen te gaan.

Je gaat op zoek naar een cadeautje voor je vriend of vriendin. De kans bestaat dat je partner daar per ongeluk achterkomt, als er een keer van je apparaat gebruikgemaakt wordt. Dus wat doe je? Je schakelt de incognito-mode in zodat de zoekopdrachten niet worden opgeslagen.

Nu blijkt dat deze mode in de iOS-app niet volledig waterdicht is, want de zoekopdrachten die in deze mode op de website Google Search worden ingevoerd, komen later op de website terug als suggesties, in de gewone mode. Het probleem komt niet voor als gebruik wordt gemaakt van de omnibar in de bovenkant van het scherm. Dat betekent dat het geen wijdverspreid probleem zal zijn, maar de incognito-mode hoort natuurlijk waterdicht te zijn.

Het probleem is bekend bij Google en het lijkt erop dat de zoekgigant er weinig aan kan veranderen, door de architectuur van iOS.