De meest recente Apple’s OS X Mavericks 10.9 is beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars in de Golden Master-versie. Dit is de laatste versie alvorens deze beschikbaar zal zijn voor het grote publiek.

Apple stelde de Golden Master-versie van OS X 10.9 Mavericks voor ontwikkelaars vandaag beschikbaar. Tegelijk heeft Apple nieuwe versies van iPhoto en Xcode online geplaatst. Met Xcode versie 5.0.1 kunnen applicaties voor Mavericks ontworpen worden. In Mac OS X 10.9 Mavericks zitten talloze verbeteringen, ten opzichte van versie 10.8.

Hoewel aanvankelijk in Apple’s planning stond dat een definitieve release van Mavericks in september zou plaatsvinden, is dit doorgeschoven naar oktober, mogelijk wordt deze maand ook de nieuwe Mac Pro uitgebracht. Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt, Apple maakr wellicht op 15 oktober meer bekend. Dan staat waarschijnlijk weer een persbijeenkomst op de kalander.

Als je al een ontwikkelaarsversie van Mac OS X 10.9 Mavericks op je systeem hebt staan, kan je de update naar de Golden Master via de Mac App Store laten installeren.