Het lijkt erop dat de ontwikkeling van de uiteindelijke versie van het nieuwe besturingssysteem Mac OS X 10.10 Yosemite zijn einde nadert. Apple heeft de Golden Master-versie van het besturingssysteem verspreid naar ontwikkelaars.

De Golden Master is doorgaans de uiteindelijke versie van nieuwe software, behoudens er voor uitgave geen grote fouten meer worden gevonden. Apple noemt de vrijgegeven versie echter Golden Master Candidate 1.0, wat erop duidt dat er mogelijk nog een of meerdere versies zullen volgen waarbij fouten worden opgelost. Functioneel zal er vrijwel zeker niets meer veranderen. Mensen die deelnemen aan de publieke bètatest werden ondertussen niet voorzien van een Golden Master, maar bèta 4.

Met Mac OS X 10.10 Yosemite slaat Apple een nieuw hoofdstuk open wat betreft de interface van het besturingssysteem. De grafische elementen zijn een stuk platter geworden en vertonen veel overeenkomsten met het uiterlijk dat Apple vorig jaar in het mobiele besturingssysteem iOS doorvoerde. Ook op functioneel gebied zijn er de nodige aanpassingen, zo werken OS X- en iOS-apparaten beter samen en wordt het bijvoorbeeld mogelijk om activiteiten over te nemen met een ander apparaat.

De uiteindelijke versie van Mac OS X 10.10 Yosemite wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht.