Hoewel Mac OS X 10.9 Mavericks nog niet is uitgebracht, kijkt Apple alvast vooruit. Het Amerikaanse bedrijf heeft nightly builds van de eerste incrementele update van Mavericks verspreid en ook aan OS X 10.10 wordt al een eerste hand gelegd.

Mac OS X 10.9.1 zal volgens 9to5Mac voornamelijk bestaan uit bugfixes die niet meer voor de Golden Master doorgevoerd konden worden. Verder wordt ook verwacht dat de mogelijkheid geïntroduceerd om ongewenste Facetime- en iMessage-contacten te blokkeren. Mavericks zal hoogstwaarschijnlijk binnen enkele weken verschijnen in de Mac App Store.

Versie 10.10 van OS X draagt de codenaam Syrah, wat een druivensoort is. Een screenshot van een intern systeem van Apple voor medewerkers toont dat het voor hen mogelijk is om de vroege versie van Syrah te downloaden. 9to5Mac beweert dat Apple de eerste builds ook richting een klein aantal ontwikkelaars heeft verzonden.

Apple zou de interface van Syrah flink op de schop nemen, zoals bij de nieuwste iOS-versie ook het geval was. Deze wijzigingen zijn in de vroege builds echter nog niet zichtbaar.