min

Tags in dit artikel

Het immense succes van GTA V is verzilverd door het breken van maar liefst zeven Guinness World Records. Zo breekt het videospel het record van best verkopend actie-avontuur spel en entertainmentproduct dat het snelst een omzet van 1 miljard dollar, omgerekend zo’n 737 miljoen euro, behaald heeft.

Dat het succes van de meest recente versie uit de Grand Theft Auto-serie met de titel GTA V (review) baanbrekend was, werd al binnen 24 uur duidelijk. Nu blijkt dat het spel in totaal al zeven Guinness World Records achter zijn naam mag schrijven.

Guinness World Records, het instituut dat records binnen allerlei verschillende vakgebieden vastlegt en bijhoudt, bracht gisteren een nieuwsbericht naar buiten waarin vast werd gesteld dat GTA V op dit moment zeven records heeft binnengesleept:

  1. Meest verkocht actie-avontuur videospel binnen 24 uur;
  2. Meest verkocht videospel binnen 24 uur;
  3. Entertainmentproduct met het snelst een omzet van 1 miljard dollar;
  4. Videospel met het snelst een omzet van 1 miljard dollar;
  5. Hoogst behaalde omzet van een videospel binnen 24 uur;
  6. Hoogst behaalde inkomsten door een entertainmentproduct binnen 24 uur;
  7. Meest bekeken trailer van een actie-avontuur videospel.

Enkele van deze records stonden eerder op naam van het videospel Call of Duty en films als The Avengers en Avatar.

Craig Glenday, hoofdredacteur van het Guinness World Records, is van mening dat GTA V het verdient om onderdeel uit te maken van de moderne Britse cultuur en dat het Guinness World Records verheugd is om het spel op te nemen in het boek met records. Hij merkt op dat het spelen van videospellen geen niche-hobby meer is, iets wat GTA V door het breken van de records heeft bewezen.