1 min

Microsoft heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat Office 365 vanaf 1 december gratis te gebruiken wordt voor studenten. Wel is het zo dat de onderwijsinstelling van de studenten aangesloten moet zijn bij Microsoft en Office 365 ProPlus of Office Professional Plus uitgerold heeft.

Het gebruik van Office 365 wordt voor de in aanmerking komende studenten geheel gratis voor thuis- en schoolgebruik. Microsoft geeft aan het belangrijk te vinden dat de toekomstige generatie overweg kan met software die veel grote bedrijven hanteren. Volgens een onderzoek van IDC is vaardigheid met Office 365 de op twee na belangrijkste eigenschap voor toekomstige werknemers. Dit is een uitkomst die Microsoft natuurlijk maar al te graag aanhaalt bij deze bekendmaking.

Het programma Student Advantage genaamd, biedt verschillende producten en diensten zoals de programma’s Word, Office, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. Gebruikers kunnen de dienst op maximaal vijf computers en nog eens vijf mobiele apparaten gebruiken per account.