1 min

Microsoft wordt steeds meer open en stelt steeds meer diensten beschikbaar aan derden. Zojuist heeft het bedrijf bekendgemaakt dat alle cloudopslagdiensten gratis de Office Online en Office Mobile apps kunnen integreren in hun diensten.

Het goede nieuws is dat alle gebruikers van cloudopslagdiensten in de toekomst hun Word-, Excel- en Powerpoint-documenten eenvoudig kunnen openen en bewerken vanuit hun eigen cloudomgeving. De documenten kunnen dan namelijk automatisch in de Office Online of mobiele app worden geopend. Zodra je het document sluit zal je dan weer terugkeren in je cloudopslagdienst. Microsoft biedt alle cloudopslagdiensten als het ware een gratis stukje service aan, voor gebruikers is het erg prettig als je dergelijke documenten snel kan openen en eventueel bewerken.

Het grote voordeel voor Microsoft is dat het gebruikers blijft binden aan Microsoft Office, ook via andere diensten. Hierdoor is het voor diensten als Google Docs maar ook Apple iWorks moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Microsoft domineert nog steeds met Office en het bedrijf wil dat graag zo houden. Daarnaast zijn de gratis web- en mobiele-apps beperkte versies van Office, als de gebruiker echt grote bewerkingen wil uitvoeren dan zal het een Office 365-abonnement moeten afsluiten. De kans is groot dat Microsoft een klein deel van de gebruikers van de gratis cloudopslagdiensten kan converteren naar een betaald abonnement. Voor de service die een cloudopslagdienst levert aan zijn gebruiker maakt het indirect dus ook reclame voor Office 365.