1 min

Adobe heeft dankzij enkele ingebouwde restricties in de Flash Player-plugin voor Apple’s webbrowser Safari op OS X 10.9 Mavericks gezorgd voor een veiligere zogenaamde sandbox-versie. Hiermee is het veiligheidsrisico dat de Flash Player-plugin kan veroorzaken verkleind.

Waar Adobe de afgelopen jaren al de samenwerking aanging met Google, Microsoft en Mozilla, is er nu ook met Apple samengewerkt bij de totstandkoming van een Flash Player-plugin zonder grote veiligheidsrisico’s voor de gebruiker van Apple’s webbrowser Safari.

De techniek die eerder al werd toegepast bij andere webbrowsers, bestaat uit de zogenaamde sandboxing van de Flash Player-plugin. Hiermee worden er bepaalde restricties opgelegd aan de Flash Player, zodat deze onder andere bij het lezen en schrijven van bestanden geen toegang heeft tot locaties die niet essentieel zijn voor het functioneren van de plugin.

Door deze beveiligingsmaatregelen zal het moeilijker worden voor kwaadwillenden om met behulp van bijvoorbeeld malware een aanval te verrichten vanuit de webbrowser.

De Flash Player-plugin die betere bescherming biedt voor gebruikers van de webbrowser Safari zal gedurende deze week worden uitgerold en is speciaal ontwikkeld voor compatibiliteit met Apple’s meeste recente besturingssysteem OS X 10.9 Mavericks (review).