Bijna drie maanden na de lancering van de gemoderniseerde, veiligere Flash-plugin voor Google Chrome op de Windows-, Linux- en Chrome OS-platformen brengt Google deze nu ook eindelijk naar Mac OS X.

Deze update voor de Flash-plugin kwam gecombineerd met de laatste versie van Google Chrome die vorige week publiekelijk beschikbaar kwam. Gisteren liet Google weten dat met de komst van deze nieuwe versie, de veiligheid van de Flash-plugin sterk verbeterd is.

Flash, wat vaak gebruikt wordt voor de verspreiding van malware, is vanaf nu volledig gesandboxed in de browser. Deze isolatie, "is net zo sterk als Chrome’s eigen native Sandbox", aldus Google. In theorie zou dit betekenen dat wanneer je terecht zou komen op een kwaadwillende website, deze "foute" code alleen maar in een browservenster kan laten uitvoeren en daarmee zou voorkomen worden dat persoonlijke bestanden worden bereikt.

Vele bedrijven in de technische industrie zijn min of meer tot overeenstemming gekomen dat Flash in zijn geheel moet verdwijnen. Desalniettemin vonden bijvoorbeeld Apple en Google het van groot belang om deze veiligere plugin te lanceren, voordat Flash voor eeuwig uit ons geheugen zal worden gewist. "Uiteindelijk zorgt dit voor een veiligere ervaring voor de gebruiker wanneer zij op het web surfen", aldus Software Engineer Scott Hess.