min

Tags in dit artikel

,

Henri Lamiraux, hoofd van de afdeling ontwikkeling van iOS, blijkt deze functie te hebben neergelegd en met pensioen te zijn gegaan.

Volgens zowel zijn LinkedIn– als zijn Facebookprofiel is Apple-topman Henri Lamiraux met pensioen gegaan. Zijn werkstatus op de beide sociale netwerksites is namelijk veranderd naar gepensioneerd. Lamiraux gaf eerder al te kennen dat Apple’s mobiele besturingssysteem iOS 7 (review) zeer waarschijnlijk zijn laatste project zou zijn. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple werd eind oktober gelanceerd.


Alvorens Henri Lamiraux zijn professionele carrière bij Apple inluidde, begon hij zijn loopbaan als software ontwikkelaar bij enkele andere bedrijven waaronder Electronic Arts. Vanaf 1990 was hij werkzaam bij Apple, waar hij opklom van gewone ontwikkelaar naar vice-voorzitter van de divisie software-ontwikkeling.

Gedurende zijn loopbaan is Lamiraux onder andere betrokken geweest bij de ontwikkeling van iOS. Vanaf het jaar 2005 werd Lamiraux officieel werkzaam voor het team dat zich bezighield met de ontwikkeling van de eerste iPhone, die in 2007 werd gelanceerd.