min

Tags in dit artikel

, , ,

Jonathan Ive, de senior vice president van Apple’s iOS-afdeling wil werken naar een schoner ontwerp van het besturingssysteem. Textuur en andere overdadigheden in de software maken als het aan Ive ligt plaats voor zuivere randen en gladde oppervlaktes, volgens ontwerpers die spraken met werknemers van Apple.

Elementen die nu nog lijken op bijvoorbeeld linnen of vilt zijn naar verluidt verleden tijd, nu Ive het roer in handen heeft bij het ontwerpen van iOS- en OS X-interfaces. De in oktober aangestelde leider verafschuwt het skeumorphisme, een ontwerpstijl die geliefd was bij onder andere Steve Jobs en Scott Forstall, die relevante objecten imiteerden bij het ontwerpen van software. De bronnen geven geen verdere details, maar verwachten dat de veranderingen conservatief zullen zijn. We hoeven dus geen volledig opnieuw ontwerpen versie van iOS te verwachten.

Ive volgt Scott Forstall en John Browett op, met de gedachte dat één leider tot betere hardware- en software-integratie zou leiden. Bronnen spreken van een hechtere band tussen designteams onder Ive’s leiding. Waar voorheen softwaremakers geen details over nieuwe hardware kregen, zou volgens ontwerpers de briefing van prototypes nu al vroeger in het proces plaatsvinden waardoor de twee elementen beter op elkaar afgestemd kunnen worden.