1 min

Tags in dit artikel

, ,

Internetgigant Google heeft woensdag een initiatief met de naam Project Link opgestart, waarmee het een betrouwbare breedbandverbinding wil opzetten in derdewereldlanden. Het project is reeds gestart in Oeganda.

Met Project Link wil de internetgigant een internetverbinding mogelijk maken voor de armste delen van de wereld. Door middel van het aanleggen van glasvezelkabels, kunnen deze gebieden worden voorzien van lesmateriaal en nieuwe mogelijkheden voor mensen om zich professioneel te ontplooien.

Gekozen is om het project te starten in Kampala, de hoofdstad van het Afrikaanse Oeganda. Kai Wulff, één van de initiatiefnemers van het project, verklaart op de Google Afrika Blog: "Er leven meer dan een miljard mensen in Afrika en dit is qua bevolking ook nog eens het snelstgroeiende continent. Toch heeft slechts zestien procent van de bevolking een internetverbinding. Hierdoor heeft de meerderheid geen toegang tot de vele mogelijkheden die het internet te bieden heeft. Te denken valt aan een een kanaal om betrouwbaar nieuws te ontvangen, mee te doen in de wereldwijde handel of om foto’s en video’s te delen."

Allereerst zal in Oeganda de internetverbinding worden verbeterd en uitgebreid, daarna zal het project worden verspreid over de rest van het Afrikaanse continent. Hiervoor is nog geen tijdopzet bekend. Eerder wist Google met Project Loon al met een idee te komen om een internetverbinding voor de hele wereld mogelijk te maken met luchtballonen. Google lijkt zijn geld dus op meerdere paarden te zetten.