1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren berichtte Techzine dat Tele2 overwoog om te stoppen met bepaalde activiteiten in Nederland. Het ging hierbij om het aanbod van internetaansluitingen en vaste telefonie, maar ook zou geïnvesteerd kunnen worden om de concurrentie beter aan te kunnen gaan. Vandaag wordt duidelijk dat de uitspraken die gedaan zijn uit hun verband zijn gerukt.

Jan-Willem te Gussinklo van Tele2 reageerde tegenover Techzine naar aanleiding van de berichtgeving die gisteren verscheen na uitspraken van Mats topman Granryd. Er werd gisteren gemeld dat Tele2 zijn vaste netwerken mogelijk zou verkopen en zich ging richten op het aanbieden van mobiele diensten. Volgens Te Gussinklo is daarvan echter geen sprake.

De vraag zou alleen het aanbod van de huidige ADSL-verbindingen betreffen, waarbij Tele2 gebruikmaakt van de verbinding tussen huizen en telefooncentrales van KPN. Te Gussinklo geeft aan dat dit aanbod inderdaad van mindere waarde is en dat op dit gebied nog wordt overwogen om extra te investeren of een stap terug te nemen.

Het Zweedse bedrijf zal zijn overige activiteiten in Nederland echter gewoon voortzetten en is al bezig met extra investeringen in het breder aanbieden van technieken als VDSL en Fiber to Home. De verkoop van de overige netwerken die Tele2 aanbiedt is zodoende niet aan de orde, vertelt Te Gussinklo tegenover Techzine. Nederland wordt gezien als één van de voornaamste groeimarkten voor Tele2 en van enige terugtrekking is daarom ook geen sprake.