Vanuit Azië komen de berichten overwaaien dat eind september wordt begonnen met de productie van een nieuwe iPad, de iPad Pro. Deze grotere iPad met een scherm van 12,9 inch zal vervolgens in november in de eerste landen beschikbaar gaan komen, aldus de berichten. Uiteraard gaat het hier om onbevestigde berichten.

De geruchten over de introductie van een grotere iPad Pro doen nu al jaren de ronde. Of Apple überhaupt aan een grotere iPad werkt kan niemand met zekerheid zeggen want hiervoor is nooit bewijs gevonden. Op basis van het aantal geruchten kan wel gesteld worden dat er mogelijk vraag is naar een grote iPad.

Het enige stukje bewijs dat is gevonden is dat in iOS 9 aanwijzingen zijn gevonden voor hogere schermresoluties en nieuwe toetsenborden. Het kan echter ook zijn dat Apple overweegt om de volgende generatie iPads te voorzien van een hogere schermresolutie.

Volgens de berichten van Digitimes zijn nu echter de eerste bestellingen geplaatst door Apple bij productiepartner Foxconn. Dat bedrijf zal de productie van de iPad Pro voor zijn rekening nemen. De hoeveelheid iPad Pro’s die Apple heeft besteld zou volgens Digitimes wel veel lager zijn dan analisten verwachten. Apple zou met de nieuwe iPad Pro geen gigantisch succes verwachten, wat gezien de terugloop in iPad-verkopen niet heel vreemd is.

Lees onze review van de iPad Air 2