Facebook maakt er bepaald geen geheim van dat het gelooft dat video’s de toekomst hebben op het internet. Enige tijd geleden vertelde een woordvoerder nog dat men ervan uit gaat dat er over vijf jaar alleen nog video’s op het netwerk verschijnen. Nu test men een nieuwe videofunctionaliteit.

Al enige tijd speelt Facebook automatisch video’s af als iemand door zijn of haar tijdlijn bladert. Die video’s worden nu zonder geluid afgespeeld, maar het sociale netwerk experimenteert volgens Mashable nu met een functie waarbij video’s direct met geluid vertoond worden. Dan hoeven gebruikers dus niet langer op een video te tikken om geluid te horen.

Op dit moment experimenteert Facebook op twee verschillende manieren met de functie. De ene groep gebruikers krijgt direct geluid te horen als ze langs een video scrollen en het geluid van hun toestel aan hebben staan. De andere groep moet op een klein icoontje tikken dat in de rechter onderkant van de video te zien is.

"Dit is slechts een van de tests die we uitvoeren om de video-ervaring van gebruikers te verbeteren," vertelt een woordvoerder van Facebook tegenover Mashable. "We hebben een kleine test in de News Feed, waarin mensen ervoor kunnen kiezen of ze direct video’s met geluid kunnen afspelen."

De test past binnen de bredere ontwikkeling waarbij Facebook zich steeds meer op video’s richt. Zo maakte het enige tijd geleden al live video’s mogelijk en komt het binnenkort mogelijk met reclame’s tijdens livestreams.