2min

Volgens Bloomberg is Facebook de mogelijkheden aan het onderzoeken om 15 seconde durende reclamevideo’s te gaan tonen in de nieuwsfeed van gebruikers. Facebook zou hiermee flink wat geld kunnen verdienen, Bloomberg spreekt over tot wel 2,5 miljoen dollar per video per dag.

Facebook zou de reclamevideo’s willen gaan tonen in de nieuwsfeed van zijn gebruikers. Waarbij de adverteerder aan kan geven bij wat voor soort mensen de video getoond moet worden. Hiermee zou Facebook flink wat geld kunnen verdienen omdat het dan geld kan halen uit de marketingbudgetten van bedrijven die eigenlijk voor de televisiemarkt zijn bedoelt. In de advertentiemarkt op de televisie gaat nog steeds het meeste geld om.

Of gebruikers blij gaan zijn met 15 seconde durende reclamevideo’s als ze even de statusupdates van hun vrienden willen controleren is nog maar de vraag. Facebook begeeft zich daarmee mogelijk op glad ijs. Google heeft al een soortgelijk model om reclamegeld bij bedrijven weg te halen dat eigenlijk voor de televisiemarkt is bedoeld, alleen Google doet dat met originele content kanalen op Youtube.

Facebook stelde eerder al wel dat het tijdens de primetime uren die op televisie zeer populair zijn, zo’n 88 tot 100 miljoen mensen actief zijn op het sociale netwerk. Het afgelopen kwartaal was 61 procent van de Facebook leden dagelijks actief op het netwerk. Bloomberg heeft Facebook om een reactie gevraagd maar deze weigerde te reageren op deze geruchten.

De bronnen van Facebook lieten weten dat gebruikers maximaal drie keer per dag een video te zien zouden krijgen van 15 seconde. Zuckerberg zou zich zelf actief bemoeien met het nieuwe advertentiemodel en zou de introductie al twee keer naar achteren hebben verplaatst. Zuckerberg is bang dat de gebruikerservaring van het netwerk daalt en dat zou hij willen voorkomen. Zuckerberg is zeer gevoelig voor kritiek van gebruikers en streeft een situatie naar waar gebruikers maximaal 1 advertentie zien voor elke 20 status updates.