Google zal voortaan extensies weren uit de Chrome Web Store, als ze voor meerdere doeleinden dienen of automatisch een werkbalk toevoegen aan de gebruiksinterface van de Chrome-webbrowser.

Op de Chromium Blog vermeldde Chromium-ontwikkelaar Erik Kay gisteren dat de algemene voorwaarden van de Chrome Web Store zijn gewijzigd. Hiermee worden extensies die in de vorm van een taakbalk zich in de Chrome-browser nestelen niet meer toegelaten. Ook de zogenaamde multifunctionele extensies zijn niet meer welkom.

Zo hoopt Google de gebruiksinterface van de Chrome-webbrowser schoon, overzichtelijk en snel te houden. De aangescherpte eisen zijn per direct van kracht gegaan. Toch wordt ontwikkelaars van extensies die niet aan de nieuwe eisen voldoen maar al wel reeds aangeboden worden, nog tot juni 2014 de tijd gegeven om wijzigingen aan te brengen.


Eerder werd al door Google getracht om op programmeerniveau dergelijk niet-welkome extensies te weren. Deze aanpak bleek echter tevergeefs. Daarom is nu besloten tot een wijziging in de algemene voorwaarden. Tevens werd vorige maand bekend dat het veiligheidshalve vanaf begin komend jaar niet meer mogelijk is om extensies buiten de Chrome Web Store te installeren.