1 min

Tijdens een interview heeft een ontwikkelaar van Rockstar een hint laten vallen dat GTA V op termijn ook naar de PlayStation 4 en Xbox One zal worden gebracht. Vooralsnog blijft een officiële aankondiging echter uit. Onder dit artikel vind je het bewuste interview.

In veel opzichten is GTA V (review) een grote stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers, maar de game kwam desalniettemin uit voor de consoles van de vorige generatie, de PlayStation 3 en Xbox 360. Rockstar-ontwikkelaar Lazlow geeft in een interview met Opie & Anthony aan dat het de studio voor de consoles van de vorige generatie koos omdat het dan meer mensen kon bedienen. Opie & Anthony zijn zelf onder andere bekend van hun radioshow in GTA V.

Inmiddels zijn de PlayStation 4 en Xbox One in de winkels te vinden, maar een officiële aankondiging van GTA V voor die spelcomputers is er niet. In het interview komt hierover een vraag van een luisteraar binnen, waarop de ontwikkelaar antwoordt: "We hebben op dit moment niks aangekondigd", waarbij hij volgens beide presentators een knipoog geeft, wat als hint wordt gezien. De knipoog wordt door Lazlow echter toegeschreven aan een tik en/of toeval.

Er is geen video van het interview beschikbaar, dus we kunnen niet zeggen wie een spelletje speelt: Lazlow of de presentator. De kans op een next-gen versie van GTA V lijkt echter nog niet verkeken.