min

Tags in dit artikel

Nokia is officieel gestopt met het ondersteunen van de besturingssystemen Symbian en MeeGo. Het is voor ontwikkelaars niet meer mogelijk om nog apps voor de besturingssystemen in te sturen of om een update voor een bestaande app uit te brengen.

In oktober heeft Nokia officieel aangekondigd dat het vanaf 1 januari 2014 zou stoppen met het ondersteunen van Symbian en MeeGo. Het bedrijf heeft zich aan zijn woord gehouden en is gestopt met het ondersteunen van de twee besturingssystemen. Alle content die al in de store staat zal nog steeds te downloaden zijn, maar het is niet meer mogelijk om nieuwe content aan de store toe te voegen.

Nokia maakte dit via de Twitter-account van Symbian bekend. Nokia had, vlak nadat bekend werd dat het deels overgenomen zou worden door Microsoft, aangekondigd dat het vanaf 1 januari zou stoppen met het aanbieden van nieuwe apps voor de besturingssystemen. De afdeling die onder Microsoft komt te vallen gaat zich concentreren op het Windows Phone-platform en de goedkopere Asha-toestellen.

Nokia is ooit groot geworden door het Symbian-besturingssysteem. Het bedrijf kon echter niet op tegen de opkomende concurrentie van Android en iOS en besloot om die reden telefoons met Windows Phone te brengen. Er komt nu dus definitief een einde aan een tijdperk.