Enige tijd geleden werd bekend dat Microsoft de hardware-afdeling van Nokia over gaat nemen. Na de overname wil Microsoft zich gaan richten op het maken van Windows Phone- en Asha-toestellen. Dit betekent dat het aanbieden van nieuwe apps en updates voor Symbian en MeeGo OS stopgezet zal worden.

Met de door Microsoft aangekochte onderdelen wil het bedrijf alleen nog maar Windows Phone- en Asha-toestellen gaan maken. Activiteiten rond Symbian en MeeGo, de andere twee besturingssystemen die Nokia gebruikte, zullen dus stopgezet worden.

Een paar dagen geleden kregen Symbian- en MeeGo-ontwikkelaars een mail waarin werd vermeld dat de ondersteuning van de app stores van deze twee besturingssystemen stopgezet gaat worden in de nabije toekomst.

"Als je Symbian- of MeeGo-content in de Nokia Store hebt, zal ditt nog steeds voor klanten beschikbaar zijn om te downloaden. Je zult nog steeds download- en omzet-verslagen krijgen alsmede betalingen voor de gedownloade content. Dessalniettemin zal het vanaf 1 januari 2014 niet meer mogelijk zijn om nieuwe content of updates voor bestaande content te publiceren voor Symbian of MeeGo."

Een aantal maanden geleden werd er in de officiële blog door Nokia’s sales en marketing VP Chris Weber aangegeven dat het bedrijf Symbian zou blijven ondersteunen tot 2016. Hoewel tot die tijd de klanten nog gewoon ondersteuning kunnen verwachten, blijkt nu dat voor ontwikkelaars het Symbian-verhaal veel eerder ophoudt en dat nieuwe apps hun weg dus niet meer zullen vinden naar de platformen.