1 min

Tijdens de CES 2014 heeft Sony de dienst PlayStation Now gepresenteerd. PlayStation Now is een streamingdienst die het mogelijk maakt om spellen te streamen naar PlayStation-consoles, Sony-televisies en mobiele apparaten.

Sony had al eerder bekendgemaakt dat het bedrijf dit jaar een streamingdienst zou uitbrengen waarmee het mogelijk zou zijn om PlayStation 3-spellen te spelen op de PlayStation 4 en de PlayStation Vita. Tijdens de CES 2014 presenteerde Sony de dienst en liet het bedrijf zien dat de dienst veelzijdiger is dan tot nu toe verwacht.

Het blijkt namelijk dat het met de dienst niet alleen mogelijk is om te streamen naar je PlayStation 4 of PlayStation Vita, maar ook naar andere apparaten waaronder tablets, smartphones en televisies. Naast het streamen van spellen zal het met de nieuwe dienst van Sony ook mogelijk zijn om video on demand te gebruiken, live TV te kijken en zelfs het opnemen van programma’s moet mogelijk worden.

De dienst zal in eerste instantie beschikbaar komen voor de PlayStation 3 en 4, later zullen de PlayStation Vita volgen, waarna ook de 2014-modellen van Sony’s Smart TV’s aan de beurt zijn. Voor de dienst moet wel betaald worden, hoeveel is echter onduidelijk.