1 min

Samsung en Sony hebben vandaag een partnerschap bekendgemaakt. Binnenkort zullen TV’s van het Zuid-Koreaanse bedrijf de mogelijkheid krijgen om PlayStation-spellen af te spelen via de PlayStation Now-service van Sony.

Helaas zal PlayStation Now enkel naar enkele toekomstige TV’s komen, maar alsnog is de samenwerking een mijlpaal: Samsung is Sony’s eerste partner voor PlayStation Now. Het wordt zodoende voor het eerst mogelijk om PlayStation-games op je TV te spelen zonder dat een fysieke PlayStation nodig is.

PlayStation Now werd voor het eerst getoond tijdens de CES-beurs, begin dit jaar. Met de dienst worden games gestreamd naar apparaten. Het doel was dan ook om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en de samenwerking met Samsung is een belangrijke stap hierbij. Samsung is immers één van ’s werelds grootste producenten van televisies.

Vooralsnog is het gebruik van PlayStation Now gelimiteerd tot PlayStation 3-games, waarvan er al wel ongeveer 200 beschikbaar zijn. PlayStation Now is alleen te gebruiken in Canada en de Verenigde Staten.