1 min

Het team van Cyanogen heeft een bètaversie van de CyanogenMod Installer-applicatie voor het besturingssysteem Mac OS X van Apple uitgebracht. Hierdoor kunnen gebruikers van het besturingssysteem van Apple ook root-toegang tot hun Android-toestel verkrijgen.

Omstreeks november afgelopen jaar werd een Installer-applicatie voor CyanogenMod gelanceerd. Hierdoor werd het installatieproces van de CyanogenMod makkelijker gemaakt. Na het verbinden van een Android-toestel met een Windows-computer kon de custom-ROM eenvoudig geïnstalleerd worden.

Met het lanceren van de bètaversie van de Installer-app voor Mac OS X is het voor gebruikers van Apple’s besturingssysteem eveneens mogelijk de CyanogenMod eenvoudig te installeren. Wel worden niet alle toestellen door beide versies van de Installer-applicatie ondersteund. Een overzicht van welke toestellen door welk besturingssysteem worden ondersteund kan hier (link) worden gevonden.

Aangezien het hier een bètaversie betreft, zou de Installer-applicatie voor Mac OS X nog enkele kinderziektes kunnen bevatten. Uit reacties van de eerste gebruikers op de Google+-pagina van CyanogenMod blijkt namelijk dat de werking ervan nog niet bij iedereen vlekkeloos verloopt.