1 min

De ontwikkelaars van CyanogenMod, een aangepaste ROM voor Android, hebben het installatieproces eenvoudiger gemaakt. Een speciale CyanogenMod Installer-app is uitgerold in de Google Play Store.

Door het gebruik van een custom-ROM kunnen bepaalde aanpassingen aan het mobiele besturingssysteem Android worden verricht. Deze aanpassingen kunnen betrekking hebben op het al dan niet verlenen van bepaalde toestemmingen van geïnstalleerde applicaties. Cyanogen is een van de bekendste ontwikkelaars op dit gebied.

Afgelopen maand kondigden de ontwikkelaars van CyanogenMod aan dat zij mede dankzij fondsenwerving konden opschalen. Het eerste project dat hierna volgde zou een handige applicatie voor de mod zijn. Gisteren is deze installatie-applicatie voor CyanogenMod Installer in de Google Play Store uitgerold.

Na het downloaden wordt de gebruiker bij de installatie van deze applicatie gevraagd het Android-apparaat aan de PC te koppelen. De software (link) hiervoor is verkrijgbaar voor Windows Vista, 7 en 8. Gedurende de koppeling wordt het hele toestel schoongeveegd, dus het is raadzaam om eerst een back-up te maken. Omdat niet alle toestellen compatibel zijn heeft Cyanogen een lijst opgesteld waar je kan bekijken of jouw toestel in aanmerking komt (link).