1 min

De speciale CyanogenMod Installer-app is verwijderd uit de Google Play Store. Dit berichtte het team van Cyanogen op haar blog. Dit verwijderen zou gebeurd zijn op nadrukkelijk verzoek van Google, omdat deze Installer-app in strijd zou zijn met de voorwaarden van het bedrijf.

Halverwege deze maand werd de speciale Installer-app voor aangepaste ROM’s voor Android gelanceerd. Hierdoor is het installatieproces van deze aangepaste besturingssystemen vereenvoudigd. Door het gebruiken van CyanogenMod kunnen bepaalde aanpassingen aan Android worden verricht, welke normaal gesproken niet mogelijk zijn.

Op de blog van CyanogenMod verscheen gisteren het bericht dat de speciale Installer-app uit de Google Play Store verwijderd is. Dit verwijderen is gedaan door Cyanogen zelf, nadat deze door Google was gewezen op het feit dat de CyanogenMod Installer-app in strijd zou zijn met bepaalde voorwaarden van de Google Play Store.

"Ze adviseerden ons om vrijwillig de applicatie te verwijderen, anders zou Google het zelf doen. We hebben dit verzoek ingewilligd en zullen wachten op een gunstigere oplossing," aldus Cyanogen.

De reden die Cyanogen noemt voor het verzoek tot het verwijderen is dat de betreffende installatie-applicatie volgens Google gebruikers zou aanmoedigen om hun garantie te laten vervallen.

Cyanogen laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan. Op haar blog kondigt de ontwikkelaar aan dat het niet zal stoppen met het aanbieden van de CyanogenMod Installer-app. Dit zal dan via hun eigen kanaal gaan verlopen.