1 min

Vandaag is de iPhone 6 in het geruchtencircuit opnieuw een groot onderwerp. The Wall Street Journal (WSJ) meldt dat Apple werkt aan twee iPhones die beide een groter scherm bevatten dan de huidige generatie. Het ene model heeft een scherm van minimaal 4,5 inch, het andere minimaal 5 inch.

Eerder deze week meldde analist Timothy Arcuri al dat Apple zijn besluit had genomen over de grootte van de twee nieuwe iPhones. De analist hield het op modellen met een schermgrootte van 4,8 en 5,5 inch. WSJ heeft gedurende 2013 al meermaals beweerd dat er een grotere iPhone zit aan te komen en zet die lijn ook in 2014 voort en geeft ook meer details.

Beide iPhones worden voorzien van een metalen behuizing, geruchten over een gebogen scherm kloppen volgens WSJ echter niet. Het grootste iPhone-model bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase, het kleinere model gaat echter bijna in massaproductie. Ook Arcuri beweerde dat de grotere iPhone waarschijnlijk langer op zich laat wachten.

De plastic iPhone 5C (review) wordt volgens WSJ alweer uit productie genomen door de komst van de twee grotere modellen, wij zetten zo onze vraagtekens bij deze bewering, maar de iPhone 5 (review) werd ook na een jaar tijd uit het assortiment gehaald.