1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisterenavond werd bekend dat Facebook de populaire chatdienst WhatsApp overneemt voor het astronomische bedrag van 16 miljard dollar. WhatsApp’s mede-oprichter en CEO Jan Koum belooft dat het bedrijf en de dienst onder de nieuwe eigenaar niet zullen veranderen.

Koum plaatste een blogbericht waarin hij ingaat op de gevolgen van de overname van WhatsApp. Koum schrijft: "Dit is wat er voor jullie, onze gebruikers, zal veranderen: Niets." In de blog staat ook te lezen dat WhatsApp absoluut vrij van advertenties zal blijven. Koum maakte zich hier in het verleden ook altijd hard voor.

WhatsApp zal zelfstandig blijven opereren, dat werd eerder ook al door Facebook aangegeven. "Er zou geen overeenkomst tussen onze bedrijven zijn als we onze principes aangaande ons bedrijf, product en onze visie moesten bijstellen", benadrukt Koum.

Met behulp van de financiering vanuit Facebook zal WhatsApp wel in staat zijn om verder te groeien. Koum en consorten hoeven zich niet meer bezig te houden met het rondkrijgen van de financiën en kunnen zich dus meer richten op de ontwikkeling.

WhatsApp heeft momenteel zo’n 450 miljoen gebruikers, waarvan 320 miljoen stuks de dienst op dagelijkse basis gebruiken.