1 min

Tags in dit artikel

,

De Japanse fabrikant Japan Display heeft een nieuw scherm gepresenteerd dat mogelijk in Apple’s phablet zal worden geplaatst. De display heeft een formaat van 5,5 inch en dat komt exact overeen met de recente geruchten over dit toestel.

Het scherm van Japan Display heeft een Quad HD-resolutie, wat overeenkomt met 2560 bij 1440 pixels. Dat zou een aanzienlijke verhoging van schermresolutie bedragen ten opzichte van de huidige iPhones. De iPhone 5S (review) heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Met deze Quad HD-resolutie komt de pixeldichtheid met 538 pixels per inch ver boven de Retina-standaard van Apple te liggen.

Het scherm zal in april in massaproductie worden genomen. Met de afmetingen van het scherm zou deze display perfect in de phablet van Apple kunnen passen, mits de meest recente geruchten waar zijn. Apple zou van plan zijn om twee iPhone-modellen te lanceren, met een schermgrootte van 4,7 en 5,5 inch.

Al eerder gingen geruchten dat Japan Display verantwoordelijk zou zijn voor de productie van een deel van de schermen. Toch is het zonder meer mogelijk dat het om een toevalligheid gaat en dat deze schermen daarom niet in de iPhone 6 belanden. Het is bijvoorbeeld de vraag hoe aannemelijk het is dat een producent zo ver van tevoren een scherm voor de nieuwe iPhone presenteert.