1 min

De Samsung Galaxy Note 4 zal volgens geruchten intensief gebruikmaken van de mogelijkheden van flexibele schermen. De grote smartphone wordt mogelijk voorzien van een scherm dat doorloopt op de zijkanten van het toestel.

In 2013 heeft Samsung al wel eens een smartphone getoond waarbij het scherm op één zijde doorliep. Dit toestel werd Galaxy Youm genoemd, maar het ging hierbij slechts om een concepttoestel dat niet klaar was voor massaproductie. Inmiddels heeft Samsung al wel de Galaxy Round en Gear Fit met gebogen schermen uitgebracht.

Nu lijkt de tijd aangebroken dat het eerste mainstream-product een gebogen scherm zal krijgen. De Galaxy Note 4 moet aan het einde van de zomer worden onthuld en krijgt naar verluidt een scherm dat zowel de linker- als rechterzijde van het toestel beslaat. Samsung liet onlangs al blijken dat het ontwerp van de phablet aangepast zou worden. Daaropvolgend bleek dat Samsung zou kiezen voor een Galaxy Youm-achtige aanpak.

Met een scherm dat aan de zijkanten van het toestel doorloopt zou Samsung nieuwe mogelijkheden kunnen beiden. Zo zou die sectie van het scherm gebruikt kunnen worden om notificaties te tonen of om snelkoppelingen naar applicaties weer te geven. Samsung omschreef dit al eens in een patentaanvraag.