Tijdens de IFA heeft Samsung de langverwachte Galaxy Note 4 aangekondigd. Daarnaast werd ook de Galaxy Note Edge met een gebogen scherm aangekondigd, deze phablet staat vooralsnog niet op de planning voor de Benelux.

De Samsung Galaxy Note 4 is uitgerust met een metalen frame, wat de stevigheid en bouwkwaliteit van de smartphone ten goede moet komen. Het Super AMOLED-scherm heeft net als bij de voorganger een grootte van 5,7 inch, maar toont ditmaal een Quad HD-resolutie ofwel 2560 bij 1440 pixels. Voor het rekenwerk is voorzien in een quad-core processor die tikt op maar liefst 2,7 GHz.

Het gebruik van de S Pen is vooruit gegaan doordat het scherm gevoeliger is geworden, ook de snelheid en rotatie van de S Pen heeft invloed op de invoer. Ook maakt Samsung het multitasken makkelijker doordat schermen over elkaar kunnen worden geplaatst en tijdelijk geminimaliseerd kunnen worden tot een icoon.

Samsung voorziet de Galaxy Note 4 van een camera met een resolutie van 16 megapixel. De sensor kan 60 procent meer licht opvangen en wordt gestabiliseerd middels Samsung’s Smart Optical image Stabilizer. De camera op de voorzijde heeft een maximale resolutie van 3,7 megapixel.

Dankzij Fast Charging is de Galaxy Note 4 in staat om in een half uur de helft van de accu met stroom te vullen. Om energie te besparen is er tevens de Ultra Power Saving Mode die met de Samsung Galaxy S5 (review) werd geïntroduceerd.

Galaxy Note Edge

Samsung wil met de Galaxy Note Edge innovatie stimuleren. Deze speciale phablet is voorzien van een gebogen scherm dat op de zijkant doorloopt. Met een veeg over de zijkant kan informatie over de laatste apps, notificaties en andere zaken worden ingekeken. Als een video wordt bekeken, wordt de Edge Display gebruikt om een notificatie te tonen.

Beschikbaarheid

Samsung heeft de Galaxy Note 4 een adviesprijs van 799 euro gegeven. De phablet zal begin oktober in de kleuren goud, roze, zwart en wit beschikbaar komen. De Galaxy Note Edge staat vooralsnog niet op de planning voor de Benelux.