1 min

Na de vondst van een nieuwe kwetsbaarheid in Internet Explorer heeft Team High Tech Crime van de Nederlandse politie aangegeven dat het gebruik van de webbrowser sterk wordt afgeraden. De kwetsbaarheid zit in de Flash Player van de browser.

Via Twitter raadt Team High Tech Crime het gebruik van Internet Explorer voorlopig af. Door een fout in Adobe’s Flash Player kan het geheugen corrupt raken waardoor externe code kan worden uitgevoerd. Dat ontdekte FireEye en Microsoft bevestigde het probleem.

Het gebruik van een andere webbrowser zoals Chrome, Firefox of Opera wordt door het politie-onderdeel aangeraden, tenzij het niet anders kan. Als Internet Explorer gebruikt moet worden wordt aanbevolen de uitgebreide veilige mode in te schakelen.

Microsoft werkt aan een oplossing en overweegt nog om een tussentijdse patch uit te rollen. Normaliter worden problemen opgelost op de eerste dinsdag van de maand. Windows XP-gebruikers zitten echter met een groter probleem, voor hen komt geen patch omdat de ondersteuning van het besturingssysteem eerder deze maand op zijn einde is gelopen.