Softwaregigant Microsoft heeft besloten om de Kinect-camera los te koppelen van de Xbox One. Om de console beter te laten werken zonder de camera wordt een update uitgebracht, maar belangrijker: er komt een goedkopere bundel op de markt.

Vanaf 9 juni komt een nieuwe Xbox One-bundel beschikbaar waarbij de Kinect-camera achterwege wordt gelaten. Die bunder gaat in de Verenigde Staten voor 399 dollar over de toonbank, terwijl voor de huidige uitvoering 100 dollar meer wordt gevraagd. Microsoft heeft tot deze optie besloten omdat het klanten een bredere keus wil bieden.

Microsoft gelooft echter nog steeds in Kinect en zal de camera daarom later dit jaar ook als los accessoire gaan aanbieden. "Als mensen erachter komen wat voor dingen je allemaal kan doen met Kinect en er dan alsnog over willen beschikken, dan is dat mogelijk."

Voorheen ontkende Microsoft stellig dat het met een uitgeklede versie van de Xbox One op de markt zou komen. De sensor zou een vereist onderdeel voor de gehele ervaring vormen en onmisbaar zijn voor het systeem.

Microsoft kondigde tevens aan dat het niet langer nodig is om een Xbox Live Gold-abonnement te hebben om gebruik te maken voor de entertainment-applicaties zoals HBO Go, Netflix en Twitch voor de Xbox-consoles.

De Xbox One komt in september beschikbaar in België en Nederland.