Microsoft heeft aangegeven dat er nooit een Xbox One-uitvoering zal komen waarbij de Kinect-camera niet wordt meegeleverd. De softwaregigant maakte eerder deze maand bekend dat de nieuwe spelcomputer wel zonder de camera kan functioneren, wat eerder niet het geval was.

Hoewel de Xbox One wordt klaargestoomd om zonder de Kinect-camera te werken, betekent dat volgens Microsoft niet dat er ook een kans bestaat dat de spelcomputer zonder de camera verkocht zal worden. "De Xbox One en Kinect zijn één geheel, ze zijn onderdeel van hetzelfde platform," vindt Phil Harrison, een topman van de Xbox-afdeling.

Harrison is van mening dat Kinect een grote toevoeging zal blijken. De camera is bijvoorbeeld in staat om de console in te schakelen als de gebruiker daarom vraagt en kan aan de hand van het gezicht van een speler een gebruikersprofiel met instellingen downloaden. "Dat is een magische ervaring," zegt Harrison.

Mede door de toevoeging van Kinect is de Xbox One 100 euro duurder dan zijn grote concurrent, de PlayStation 4 van Sony. Die spelcomputer heeft een soortgelijke camera, maar die wordt niet meegeleverd waardoor de Japanse console een lagere adviesprijs van 399 euro heeft gekregen.

De Xbox One zal in november worden uitgebracht, maar in België en Nederland zullen we tot 2014 moeten wachten op de spelcomputer. Wel is het een optie om de console te importeren vanuit één van onze buurlanden waar de Xbox One wel wordt uitgebracht.