Microsoft heeft deze week bekendgemaakt dat de Xbox One-spelcomputer begin september zijn opwachting zal maken in de Benelux. De console zou hier eigenlijk al eind 2013 uit worden gebracht, maar Microsoft stelde die lancering uit.

Met een aanzienlijke vertraging zal Microsoft de Xbox One dus alsnog in België en Nederland lanceren. Veel winkels bieden de console overigens al aan, zij maken gebruik van de mogelijkheid om exemplaren te importeren. Dat brengt echter ook vaak hogere aanschafkosten met zich mee.

Op 5 september belandt de Xbox One dus officieel in de winkels. Microsoft maakte onlangs bekend dat de Kinect-camera niet langer vereist zal zijn, er komen zodoende ook bundels zonder de camera op de markt. Zonder Kinect krijgt de Xbox One een adviesprijs van 399 euro, met de camera kost de console 499 euro. Het is nog onduidelijk wat de camera in de losse verkoop moet kosten.

De Xbox One is uitgerust met een harde schijf met 500GB opslagcapaciteit, een Blu-ray-speler en WiFi. Ook krijg je een draadloze controller en een proefperiode van 14 dagen voor Xbox Live Gold.

Microsoft belooft binnenkort meer informatie over de lancering vrij te geven. Zo zullen er waarschijnlijk acties rondom voorinschrijvingen komen en moet nog bekend worden welke games beschikbaar zullen zijn bij de lancering.