Molyneux: “Er komt zeker een Xbox One zonder Kinect”

Peter Molyneux is ervan overtuigd dat Microsoft op termijn met een Xbox One op de proppen komt waarbij geen Kinect-camera wordt meegeleverd. Volgens de ex-medewerker van de softwaregigant is de camera een "onnodige toevoeging".

De Kinect-camera wordt bij gamers die een Xbox One willen hebben simpelweg door de strot geduwd. Het is onmogelijk om de console te kopen zonder de camera en dat drijft de prijs ook op. Peter Molyneux geeft tegenover tijdschrift Edge aan dat hij verwacht dat er een bundel zonder Kinect op de markt zal komen.

"Ik wou dat Kinect geen vereiste zou zijn. Het voelt als een onnodige toevoeging. Misschien komt het doordat we in Engeland zijn waardoor de TV-gerelateerde zaken niet echt benut worden, maar het voelt meer en meer als een grap. Mijn zoon en ik zeggen willekeurige dingen tegen de camera en het werkt niet. Microsoft zou de kosten kunnen drukken door de camera weg te laten en ik ben er zeker van dat dat zal gebeuren. Het zou ondenkbaar zijn dat ze dat niet doen."

Molyneux was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de eerste Kinect-camera met Lionhead Studios dat in 2006 door Microsoft werd ingelijfd. Het project Milo & Kate was één van de projecten die Microsoft gebruikte om Kinect, destijds genaamd Project Natal te presenteren.

Molyneux rondde de ontwikkeling van Fable: The Journey dat Kinect gebruikte af voor zijn vertrek bij Microsoft in 2012, sindsdien lijken zijn gedachten over de camera grondig veranderd.

Bron:Edge