1 min

Google-dochter YouTube is dichtbij een overname van de streamingdienst Twitch, wordt gemeld door Variety. Bij de overname zou een bedrag rond de 1 miljard dollar gemoeid zijn. Volgens The Wall Street Journal zijn de onderhandelingen juist in een vroeg stadium.

Twitch werd in 2011 gelanceerd en stelt gamers in staat om hun gameplaysessie live op het internet te delen, zodat anderen mee kunnen kijken. Momenteel zijn er maandelijks meer dan een miljoen gebruikers op de dienst actief. Gedurende piekmomenten zou Twitch voor meer internetverkeer zorgen dan Google, wat op zichzelf al een bijzondere prestatie is. De PlayStation 4 en Xbox One beschikken ook over ondersteuning voor Twitch.

Google’s YouTube heeft de boot enigszins gemist als het gaat om het livestreamen van gebeurtenissen. Met de overname van Twitch zou YouTube in één klap een grote inhaalslag maken. De kans is echter groot dat de overname onrust zal veroorzaken en dat toezichthouders alvorens eventueel goedkeuring te verlenen eerst een onderzoek zullen instellen.

Woordvoerders van Twitch en YouTube hebben zich onthouden van commentaar.

Update (9:52)
Bronnen dichtbij Twitch melden tegenover The Verge dat momenteel de laatste details voor de overname worden uitgewerkt. Het overnamebedrag zou al bepaald zijn, momenteel wordt nog besproken in hoeverre Twitch onafhankelijk zal blijven. Volgens dezelfde bronnen was onder andere Microsoft ook geïnteresseerd in het bedrijf, maar is voor Google gekozen.