Google gaat toch concurreren met Twitch, het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het deze zomer komt met een speciale YouTube-versie voor gamers. Daarop kunnen gamers hun video’s en livestreams van hun favoriete games delen. Iets op wat Twitch al jaren mogelijk is en ook enorm populair is.

Twitch is onder gamers enorm populair, het kijken naar video’s van andere gamers is populairder dan ooit. Daarnaast kunnen de video’s ook helpen om verder te komen in een game als je zelf vast bent komen te zitten en niet weet hoe je verder moet. Daarnaast kunnen trucjes worden afgekeken hoe je een nog betere gamer kan worden.

Vorig jaar gingen er meerdere geruchten Google voor 1 miljard dollar Twitch zou overnemen, zover kwam het uiteindelijk niet want Amazon nam Twitch over voor dat bedrag. Nu gaat Google de concurrentie aan met Twitch door YouTube Gaming te introduceren, de dienst verschijnt deze zomer als eerste in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en zal daarna waarschijnlijk worden uitgebreid naar meer landen.

Op YouTube Gaming krijgen alle games een eigen pagina waar leden lid van kunnen worden en waar alle populaire video’s voorbij komen. Het platform start met zo’n 25.000 games, waardoor gamers niet bang hoeven te zijn dat hun favoriete game zal ontbreken. YouTube Gaming komt beschikbaar als website en als app en zal in staat zijn om een livestream te delen met 60 frames per seconde, zodat kijkers ook echt de ultieme ervaring krijgen.

Volgende week vind weer de E3-beurs plaats in Los Angeles en zal Google meer informatie verstrekken over YouTube Gaming.