1 min

Verschillende bronnen melden dat Google een akkoord zou hebben bereikt met Twitch, een dienst waarmee je de beelden van een game die je aan het spelen kan streamen op internet. Gelijktijdig kan je de beelden voorzien van commentaar. Twitch heeft in korte tijd een flinke groei doorgemaakt en heeft maandelijks zo’n 45 miljoen kijkers.

Google zou voornamelijk interesse hebben in Twitch omdat de dienst een doelgroep weet aan te spreken die met YouTube moeilijk wordt bereikt. Of Twitch na een overname zelfstandig zal blijven of zal worden geïntegreerd in YouTube is onduidelijk. Twitch heeft op dit moment zo’n 45 miljoen kijkers per maand en Youtube zit inmiddels op meer dan een miljard kijkers per maand, dus er is nog wel een flink verschil in formaat, maar Twitch weet gamers op een goede manier aan te spreken.

Veel mensen blijken het leuk te vinden om naar een game te kijken die door een ander wordt gespeeld en van commentaar wordt voorzien. Op die manier kan je zelf ook veel leren hoe je een bepaalde game moet spelen. Voor de oprichters van Twitch zou het een goede deal zijn, zij hebben tot op heden ongeveer 35 miljoen dollar in Twitch geïnvesteerd en als ze het nu kunnen verkopen voor 1 miljard dollar hebben ze een flinke winstmarge.

De oprichters van Twitch zitten ook achter Justin.tv, wederom een streamingsite maar niet specifiek voor games. Of Justin.tv eventueel ook wordt overgenomen is onduidelijk, dat zou eventueel een aanvulling kunnen zijn op Google Hangouts.