Het is niet Google maar Amazon dat heeft besloten om Twitch over te nemen voor 1 miljard dollar. Twitch is een streamingdienst waarbij gamers in staat zijn om live de game te streamen die ze op dat moment aan het spelen zijn, ook kunnen de gamers de beelden voorzien van een voice-over om meer informatie te bieden.

Er gingen al even geruchten over een overname van Twitch, maar in de geruchten was Google de partij die Twitch zou gaan overnemen voor 1 miljard dollar. Nu is het ineens Amazon dat met de streamingdienst gaat lopen, Amazon betaalt 970 miljoen dollar voor de dienst.

Het live streamen van games is ontzettend populair en Twitch groeit dan ook als kool. Inmiddels heeft Twitch een bereik van 50 miljoen unieke bezoekers per maand. Gamers vinden het leuk om hun vaardigheden te tonen aan andere maar ook kunnen ze laten zien hoe bepaalde games het beste gespeeld kunnen worden. Via Twitch valt er een hoop te leren van andere gamers, de minder ervaren gamers kunnen daar echt hun voordeel meedoen, misschien is dat dan ook de belangrijkste reden dat de dienst zo succesvol is.

Wat de plannen van Amazon precies zijn met Twitch is nog onduidelijk, de CEO van Amazon, Jeff Bezos, is vooral heel blij met het bereik van Twitch. De CEO van Twitch, Emmett Shear, denkt dat het bedrijf als onderdeel van Amazon veel sneller kan groeien en nieuwe functies kan toevoegen. Zo beschikt Amazon over een enorm cloudplatform waardoor Twitch qua capaciteit veel makkelijker kan gaan groeien.