‘Facebook komt opnieuw met een concurrent voor Snapchat’

Vooralsnog is Facebook er niet in geslaagd om het Snapchat erg moeilijk te maken. Het sociale netwerk laat het daar naar verluidt niet bij zitten en zou een tweede poging doen om een concurrent voor Snapchat te introduceren.

Overnamepogingen en een concurrent ten spijt: het is Facebook vooralsnog niet gelukt om aan te haken bij het succes van Snapchat. Het sociale netwerk heeft naar verluidt 3 miljard dollar geboden voor een overname en kwam eind 2012 met de applicatie Poke die soortgelijke functies als Snapchat bood. Poke is onlangs uit de applicatiewinkels verwijderd en was volgens Facebook’s CEO een grapje dat in 12 uur gebouwd was.

Nu gaan er geluiden dat er een nieuwe applicatie in de stijgers staat om Snapchat te beconcurreren. Onder de codenaam Slingshot zou Facebook opnieuw een concurrent voor Snapchat maken, welke gebruikers in staat stelt om content met anderen te delen, om deze vervolgens weer automatisch te laten verwijderen. Facebook’s oprichter en CEO Mark Zuckerberg zou het ontwikkelproces van de kortstondige chat-applicatie persoonlijk overzien.

Tegen het einde van deze maand zou de ontwikkeling van Slingshot ver genoeg zijn om een eerste versie uit te brengen. De komst van Slingshot is mogelijk de reden achter het onverwachte verwijderen van het onpopulaire Poke.

Facebook maakte eerder al duidelijk dat het in 2014 met verschillende losse applicaties zou komen. Facebook Paper (review) is daar het eerste voorbeeld van, maar er zijn meerdere applicaties beloofd.

Bron:Financial Times