2min

Facebook is afgelopen donderdag begonnen met het testen van nieuwe functies die lijken op Snapchat. Het bedrijf lanceert onder meer een nieuwe camera en berichtenfunctie die veel lijkt op de rivaal van Facebook.

Dit meldt CNet, dat de nieuwe functies kon bekijken. De omschrijvingen lijken wel heel erg op die van Snapchat. Zo kunnen gebruikers, als ze de selfiecamera op hun mobiele apparaat aanzetten en op hun gezicht richten, digitale maskers over hun gezicht plakken. Dat lijkt heel veel op Snapchat. Ook kunnen filters gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld eentje die inspiratie haalt uit schilderijen van Vincent van Gogh.

Een andere nieuwe functie van de Facebook-camera, heet Direct. Die staat gebruikers toe om foto’s en video’s te delen met bijvoorbeeld één vriend of een groep vrienden. Als er niet meer gereageerd wordt op dat gericht, verdwijnt die. Ook verdwijnen de beelden binnen 24 uur nadat een gebruiker ze voor het eerst bekeken heeft.

Facebook kopieert al langer functies van Snapchat, waarmee het probeert de klanten naar zich toe te trekken. Daarvoor integreerde het in Instagram bijvoorbeeld de Stories­-functie. Dat nu ook de reguliere Facebook-app soortgelijke functies als Snapchat krijgt, is voor het eerst en laat zien hoe serieus het bedrijf van CEO Mark Zuckerberg de zaak neemt. Afgezien van functies in Instagram, lanceerde Facebook in het verleden al eens directe concurrenten voor Snapchat, die het nooit helemaal wisten te maken.

De verwachting is dat Snapchat komende maart een beursgang maakt. De vijf jaar oude app zou daarbij 4 miljard dollar willen ophalen.